top of page

PORTFOLIO

Welkom op mijn website, fijn dat je me hier hebt gevonden. Ik vertel je graag wat meer over mijn passie en wat ik eventueel voor je kan betekenen.

De veelzijdigheid van koken fascineert me. Heeft het ook altijd gedaan. Ik vind het geweldig om met een rijk palet van groenten, vlees, vis, specerijen en aardappels bezig te zijn. Mooie ingrediënten telkens opnieuw te combineren en te bereiden tot een geweldige smaakbeleving. Om mijn gasten aangenaam mee te verrassen. Elke dag is anders, elke dag ben ik opnieuw scherp om te zorgen dat de smaken met elkaar kloppen, dat is wat mij drijft.

 

 

Ik heb ruim 25 jaar brede en diepe ervaring met professioneel koken. Van sterrenrestaurant tot cateraar. Mijn reis begon in de jaren negentig als leerling bij La Rive in het Amstel in Amsterdam, destijds onder leiding van Robert Kranenborg. Het restaurantwezen smaakte naar meer en het duurde dan ook niet lang tot ik Chef de Partie Entremetier was bij Cordial in Oss.

Nieuwsgierigheid naar andere keukens en delen van de wereld brachten me bij cateraar Maison van den Boer, Seagrill (Brussel), restaurant Mambo Beach (Curacao), ’t Misverstant en Zoetelief (’s-Hertogenbosch). De behoefte aan variatie is een rode draad door mijn stijl en mijn carrière. 

 

 

In 2018 besloot ik de stap te wagen naar werken als freelancer. Ik ben ondernemend en zocht al langer naar een weg om daar invulling aan te geven zonder de focus op koken op te geven. Een eigen restaurant paste daar niet bij, freelance koken wel.   
 

Ik ben een Bourgondiër en met mijn sociale sterke karakter ben ik graag onder de mensen. Flexibel inzetbaar van 1 dag tot langere perioden voor diverse opdrachten. Zoals uit mijn kook carrière blijkt heb ik veel a la carte ervaring, maar ook een goede catering basis.
 

 

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar mij en wil je kennis maken en bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen, pak de telefoon en bel me via 06-17848092 of stuur me een berichtje door hier te klikken.

Cordial
2003 - 2004

Wij hebben Maarten leren kennen als een eerlijke, correcte jongeman met veel gevoel voor verantwoordelijkheid. Maarten heeft een sterke stempel gedrukt op de afdeling entremetier, waar hij werkzaam is geweest. Daarnaast is hij prettig collegiaal.
 

Restaurant 't Misverstant
2006 - 2011

Maarten heeft zich in de afgelopen periode ontwikkeld tot een kok waarbij de basis staat als een huis. Hij kan daar nu mee aan de slag en zijn eigen stijl door ontwikkelen. Nu wordt het pas echt leuk!

 

Maarten heeft laten zien dat hij loyaal is, discipline heeft, tegen niet 1, maar wel tien stoten tegelijk kan en het belangrijkste: Maarten is een goed mens met wie je kunt lachen en huilen, kunt dollen maar die altijd ervoor zorgt dat de keuken strak staat.


 

Zoetelief
2011 - 2018

Gedurende deze periode heeft Maarten de functie van chef kok met veel passie en inzet vervuld. Maarten kenmerkt zich door het grote enthousiasme en vrolijkheid waarmee hij zijn werk uitoefent. Een man die er vol overgave voor gaat! Dat neemt hij zeker mee in zijn nieuwe uitdaging.
 

Freelancer
recente bedrijven
Weekend Market
bottom of page